22 Haziran 2013 Cumartesi

Toplu ve Sonradan Alımlar



Toplu ve sonradan alımlar;

Bütçenizi oluşturduktan sonra Hi-Fi sistemi alırken aşağıdaki üç yoldan hangisini seçmeniz gerektiğini karar vermelisiniz.

1 ) En iyi parçalardan oluşan komple bir sistem almak,
2 ) Limitli bir bütçenin müsaade ettiği şekilde komple bir sistem almak,
3 ) Şimdilik birkaç parça satın almak ve finansal olarak uygun oldukça sisteme eklemeler yapmak.

İlk seçenek için fazla düşünmeye gerek yok,yüklü bir banka hesabınız olması yeterli.En iyi sistemi alabilecek tüketicinin, bütçe,upgrading veya sisteme sonradan parçalar eklemek gibi endişeleri olmamalı.High End sistem almanın diğer bazı unsurları bu konuda yapacağı masrafı önemsemeyen audiofiller için geçerlidir.Ancak bu tarz dinleyiciler yukarıda saydığım 2 ve 3.seçeneğe başvurmak zorunda kalmayan,finansal engelleri olmayanlardır.Eğer onlardan biriyseniz en iyi sistemi satın alın ve keyfini çıkarın.
Ancak çoğumuzun bu tarz bir lüksü yok ve 2 ve 3. seçenek dahilinde bütçemizi ayarlamak durumundayız.

İkinci seçenekte de bütçeniz dahilinde komple bir sistem alacaksınız.Üçüncü seçenekte ise bütçenizin tamamını sadece birkaç adet yüksek kaliteli alete harcayacak, kalan paçaları da finansal olarak müsait olduğunuzda alacaksınız.Bu durumda ikinci seçeneği “ Komple satın alma”, üçüncü seçeneğe ise “parça parça satın alma” diye adlandıralım.Her iki yaklaşımında kendilerine göre avantaj ve dezavantajları vardır.Tüm sistemi tek seferde almak toplam bütçenin tüm cihazlar arasında dağıtıldığı anlamına gelir.Bu nedenle ayrı ayrı satın aldığınızda her parça için harcayacağınızdan daha az harcamış olursunuz.Bazı parçaların kalitesi umduğunuzdan düşük olur ancak sisteminiz eksiksizdir ve keyfini sürmeye hemen başlayabilirsiniz.Bu tarz bir alışveriş cihazlar üzerine ayrı ayrı düşünmek istemeyen tüketiciler için uygundur.Bu tür dinleyici set-up yapıp sonra da müziğin keyfine varacağı sistemler isterler ki bir çok dinleyici için komple sistem satın alma yaklaşımı idealdir. Audio’yu hobi olarak değerlendirmeye eğilimli veya gözünü daha iddialı sistemlere dikmiş olan dinleyiciler ilk başta birkaç cihaz alıp sonra eklemeler yapabilirler.Bu tarz alışveriş yapmak isteyen dinleyici, 2.seçenekteki dinleyici kadar para harcayacaktır,ancak sadece bir çift hoparlöre.

3. seçeneği tercih eden müşteri sistemin geri kalanını alacak bütçeyi oluşturana dek kendi amfisini, receiver’ını, Cd Player’ını kullanmaya devam edebilir.Sistemi receiver’ının performansı ile limitli olacağından,her ne kadar hoparlörlerinin performansını ilk başta alamayacak olsa da rüyalarını süsleyen elektronikleri aldığında 1.sınıf bir sisteme sahip olacaktır.Bu yaklaşım sabır, kendini bu işe adamak ve uzun vadede daha fazla para gerektirir.

Sistemini parça parça satın alan audiofil, teknolojinin  süratle kendini yenilemesinden dolayı karlı da çıkabilir.İlk başta power amfi gibi kolay kolay değişmeyecek bir ürünle başlayıp digital prosesör, Cd player Cd transport gibi ürünlerinde  daha iyi ve daha ucuzu çıkana kadar bekleyebilir. Sisteminize sonradan parçalar eklemenin bir diğer avantajı da, satın almadan önce cihazları ayrıntılı olarak dinleme ve inceleme imkanıdır. Bir satış elemanının tavsiyesi ve/veya kendi tecrübelerinizle topluca bir sistem almaktansa, parça parça satın alma yolunu seçen dinleyici, sistemin geri kalanı ile en iyi eşleşecek parçayı dikkatle inceleyip seçebilir.





Bu parça parça yaklaşımı daha çok audio hobistleri içindir ve büyük bir sabır gerektirir.Kısaca yapmak istediğiniz sadece iyi bir sistem satın almaksa cihazları unutup müziğe bakın ve tüm sistemi bir seferde alın. İlk harcama tutarına bakacak olursak, parçaları yavaş yavaş alsaydınız bile aynı kalitede bir sistem sahibi olamayacaktınız.Ancak uzun vadede daha az para harcamış olacak ve High-End müzik hakkında daha fazla bilgi sahibi olacaktınız. Bunun da yanı sıra tüm hayatınız boyunca bir sonraki alacağınız cihaz hakkında endişelenmek zorunda kalmayacaksınız. Komple sistem satın almak audio hobist olmayan müzik severlere tavsiye edilebilir. Bir çok müzik sever bu yolu seçer ancak bir High-End Audio sistemine sahip olmanın ayrıcalığının farkına varınca kendilerini sistemlerindeki cihazları parça parça upgrade ederken bulurlar.Bunun karşısında sistemini parça parça satın alacak kişide magazinlerdeki ürün değerlendirmelerini okuyarak, bol bol satıcıları ziyaret edip, demo dinlemeleri yaparak çok iyi bir dinleyici ve daha ciddi bir audiofil olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder