22 Haziran 2013 Cumartesi

High End Audioda Sistem Seçmek

Giriş : Yüksek kaliteli bir müzik sistemi seçmek hayatınızda vereceğiniz en önemli satın alma kararlarından biri olacaktır. Ev aleti satın almaktan farklı olarak, cihaz seçiminiz müzikten ne kadar keyif alacağınızı etkileyecek bir karardır. Harika ses veren bir sistem hayat tarzınızı dahi değiştirebilecek ve müzik, hayatınızda çok önemli bir yer sahibi olacaktır.Hi-Fi sistemi müzik dünyasını keşfetmek için bir araçtır. Sistem ne kadar iyi olursa, araç sizi o kadar daha ileri götürecektir.Her ne kadar Hi-Fi cihazlarını seçmek göz korkutucu gibi görünse de biraz bilgi ve ön hazırlıkla bütçenizi aşmadan hayalinizdeki sisteme ulaşabilirsiniz. Bilgili bir müşteri doğru cihazı ve ona uygun diğer cihazları seçmeyi bilir. Bu özellik Hi-Fi satın alırken yüklü bir banka hesabından daha önemlidir . Bu bölüm size nasıl akıllıca alışveriş edebileceğinizi ve en estetik müzikal sistemi bütçenizi aşmadan almaya giden yolu gösterecektir.

Hi End Audio sistemi her biri özel bir işleve sahip bir çok cihazdan oluşur. Bu cihazlar çoğunlukla üç temel kategoride değerlendirilir.
Kaynak cihazları,kontrol cihazları ve playback cihazları.

Bir kaynak cihaz bilgi depo ortamındaki ses sinyalini iyileştiren, düzelten alettir.Cd’den aldığı sinyali düzelten Cd Player bir kaynak alettir.Diğer kaynak aletler,  Pikap Tuner ve kaset çalardır. Kaynak cihazları playback zincir’inin başında yer aldıkları için “ Front End “ olarak da adlandırılırlar.
Kontrol cihazları preamfilerdir. Kaynak cihazdan aldıkları sinyali kontrol eder ve power amfiye yollarlar. Pre Amfi Hi-Fi sisteminin kalbidir.Tüm kaynak cihazlar Pre Amfi ye yönelik çalışırlar. Pre amfi ayrıca ses ayar kontrolü yapar,sinyal rotası çizerler. 
Playback cihazları power amfiler ve hoparlörlerdir.Pre amfiden çıkan sinyali müziğe çevirmek için birlikte çalışırlar.

Bu bölümde, nasıl Hi-End sistemi seçilir konusunu inceleyeceğiz.Bu konudaki ana başlıklar şöyledir: 

Bütçenizi ayarlamak 
Toplu ve sonradan alışverişler 
İhtiyaçlarınıza uygun en iyi sistemi seçmek
Bütçenizi özel parçalara tahsis etmek
Tek bir cihazı upgrade etmek
Magazin değerlendirmelerini nasıl okumalı ?
Sistem eleştirme
Parça seçerken yapılması ve yapılmaması gerekenler
Perakendeci ile ilişkileriniz
En iyi ses için sisteminizi ayarlamak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder